A Széki-tónál jártunk

A Széki-tónál jártunk

                Már két éve járunk iskolába, a harmadik osztályt kezdtük ebben a tanévben, de sajnos a világjárvány jelentősen korlátozta eddigi lehetőségeinket a programok tekintetében.

Osztályfőnökünk, Reni néni felvetette, hogy amíg ilyen szép, napos a szeptemberi időjárás, tehetnénk egy kirándulást egy olyan közeli élőhelyre, ahol amellett, hogy felszabadultan, vidáman tudunk együtt lenni, a víz, vízpart élővilágával is megismerkedhetünk, hisz környezetismeretből az egyik fontos tananyagunk idén. Három lehetőség közül az osztály a Széki-tóra szavazott, hogy oda menjünk el. Ez jó döntésnek bizonyult, hisz rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak a nap végére.

                Buszunkkal a halőrházhoz érkeztünk, ahol a szép, új épület mellett tágas rendezvénysátor, kényelmes padok és asztalok, valamint hangulatos kis játszótér várt minket. A tízóraink elfogyasztása után a Széki Tavi Horgászegyesület elnöke, Dolfinger Mátyás, Matyi bácsi, és a tógazda, Bolla Gyula bácsi köszöntöttek minket. Tőlük érdekes és hasznos előadást hallottunk a tó élővilágáról, valamint a horgászat izgalmairól. Ez utóbbit kedvünk lett kipróbálni, így a bácsik segítségével gyorsan rendezhettünk egy kis horgászversenyt. Sok keszeg akadt a horgunkra, de természetesen rögtön visszaengedtük őket élőhelyükre, a tóba. A legügyesebbek megkaphatták a horgászbotokat ajándékba. Aki épp nem horgászott, az az Egyesület vadiúj kerékpárjait próbálhatta ki, ugyanis a tónál kerékpárokat is lehet kölcsönözni. Volt, aki már nagyon ügyesen tudott a kanyarokban is közlekedni.

                Vidám lelkesedésünket látva Reni néni sem bánta, hogy az általa összeállított feladatokra esetleg kevesebb idő jut. Eljött azonban ennek is az ideje. Két csapatot alkottunk, majd a Süllő csapat Klári néni, a Ponty csapat Reni néni vezetésével az erdei sétaúton izgalmas feladatokat oldott meg állomásról állomásra haladva. A végállomás egy kedves kis faháznál volt, ahol Pista bácsi várt minket bográcsban készült paprikás krumplival.

                Az ebéd elfogyasztása után visszasétáltunk a Halőrházhoz. Séta közben csodáltuk a tó szépségeit az őszi napsütésben, valamint kavicsokat, faágakat, és levedlett gyíkbőröket gyűjtöttünk. Sajnos hamar megérkezett értünk a busz, de abban az egész osztály egyetértett, hogy még sokszor szeretnénk ellátogatni a Széki-tóhoz.

  1. A osztály

Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola

Az adott cikk linkje: https://szentistvanajka.hu/a-szeki-tonal-jartunk/