Jubileumi ünnepség

2022 november 24-én emlékeztünk arra, hogy egykori épületünkben 75 éve indult el a tanítás, és jelenlegi intézményünket 10 éve alapította a Veszprémi Érsekség. Az ünnepségen részt vett Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Udvardy György érsek, Dékány Árpád Sixtus atya, Dr. Tornavölgyi Krisztián irodavezető és Kovács Krisztina oktatási referens.

Az ünnepség Rieder András igazgatóúr köszöntőjével indult, őt követte iskolánk kórusa Szincsák-Lukáts Fruzsina vezetésével. Majd a 8.a és a 6.a osztály előadásában az egykori és a mai iskolák életébe pillanthattunk be. Végül névadónkról, Szent István királyról csendült fel egy ének, Németh Noémi vezényletével.

Ezután Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Udvardy György érsek úr osztotta meg velünk ünnepi gondolatait és megnyitotta jubileumi tablókiállításunkat.

Felső tagozatos osztályaink „10 év – 10 próba” címmel egy versenyen vettek részt. 10 napon át minden reggel egy-egy feladat várta a diákokat. Hol rejtvényt fejtettek, hol verset tanultak vagy írtak, hol váltóversenyen vettek részt, hol tanárok után kutattak, hol a régi tablókon bogarásztak. Az eredményhirdetésen az okleveleket és az emléklapokat Dékány Árpád Sixtus atya adta át.

Ünnepi műsorunkat hálaadó szentmisével zártuk, melyet Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Udvardy György érsek úr celebrált.

Az adott cikk linkje: https://szentistvanajka.hu/jubileumi-unnepseg/